skip to Main Content

Begeleiding bij zwangerschap en bij de geboorte

Hoe het werkt:

Als je me wilt inschakelen, maken we een afspraak bij jou thuis. Als je een partner hebt dan zou het fijn zijn als hij of zij er meteen bij aanwezig is. We verkennen of het klikt tussen ons en als de keuze er voor elkaar is gaan we, meestal binnen twee weken, het traject in van elkaar beter leren kennen. We gaan het dan samen hebben over hoe je het allemaal voor je ziet en hoe je het liefst zou willen dat de bevalling verloopt. We hebben het ook over je zorgen en kleine en grote angsten en over hoe het met pijnstilling zit.

Ik zal je masseren, het is niet alleen heel fijn om te ondergaan maar ook voor mij om te doen. Aanraken draagt bij aan het vertrouwd raken met elkaar. Graag ga ik een keer mee naar je verloskundige of naar het ziekenhuis bij een afspraak van je om me voor te stellen.

Vóór de bevalling houden we regelmatig contact, bijvoorbeeld met whatsappjes. Die nemen toe naarmate de uitgerekende datum nadert. Vanaf twee weken voor je uitgerekende datum sta ik dag en nacht op wacht om je te kunnen bijstaan als het zover is.

Ik ben er dan voor jou vanaf het begin tot na de bevalling. Ik ben jouw Doula. Ik wijk niet meer van je zijde, hoe lang de bevalling ook mag duren. Na de bevalling ebt ons contact als vanzelfsprekend ook weer weg maar niet voordat ik je het, vanuit mijn perspectief geschreven, geboorteverslag heb overhandigd.

Voor het hele traject met een ervaren Doula is het tarief € 895, –

Mijn begeleiding is passie-gedreven en niet financieel gericht: in bijzondere omstandigheden kunnen we kijken hoe jij met een Doula erbij kunt bevallen. Want dat wens ik iedereen toe, ook al is de financiële draagkracht niet helemaal aanwezig. Er bestaat altijd de mogelijkheid om via mij een stagiaire als Doula in te schakelen.

Back To Top