skip to Main Content

Wie ben ik

Als Doula – een Grieks woord, dat losjes vertaald ‘een vrouw die er voor de ander is’ – loop ik met je mee gedurende je zwangerschap, het baren van je kindje en soms nog daarna. Een baby krijgen is een emotionele en speciale ervaring in je leven als vrouw. Het is een belangrijk moment waarbij je ondersteuning kunt gebruiken bij de beslissingen die je moet nemen. Ik speel geen medische rol maar ik help je met de regie in eigen handen te houden, bekend en vertrouwd als ik ben met  geboorteprocessen. Ik heb het nu even alleen over jou als (aanstaande) moeder maar datzelfde geldt voor je partner. Dat gaat samen.

In  2009 rondde ik mijn training tot Doula af. Het betekent dat ik vrouwen bijsta tijdens hun zwangerschap, bij de bevalling en soms ook daarna. Sinds 2015 zet ik deze ondersteunende kwaliteit ook in bij stervensprocessen. Want, is mijn ervaring nu, bij ingrijpende gebeurtenissen als nieuw leven en levenseinde, staat men emotioneel veelal helemaal ‘open’. Zowel geboorte als sterven roepen vergelijkbare intense emoties op.

Ik ben op een discrete manier aanwezig, ik handel intuïtief , beantwoord aan de behoeften en resoneer met de gevoelens van de betrokkenen. Ik vind het prettig om de sfeer in de ruimte licht te houden en ik versta de kunst om de aanwezige mensen zich comfortabel te laten voelen.

Met mijn kennis en levenservaring heb ik het gereedschap in handen om er voor jou en je naasten te kunnen zijn. Als je gids en reisgenote ben ik samen met je op weg. Het is daarom dat ik mijzelf nu een ‘full circle Doula’ noem.

Je kunt mij als een aanvullende aanwezigheid beschouwen, als een vrouw die er voor jou is. Ik ga je niet vertellen hoe het moet, ik faciliteer wat vraagt om zich te ontvouwen, te voltrekken en geboren te worden.

Ik heb tot mijn achtste in Indonesië gewoond, daarna in Nederland en ben kort na mijn trouwen weer richting Azië vertrokken. Ik woonde er geruime tijd. Mijn kinderen zijn er geboren. Mystiek en spiritualiteit vonden altijd een plek in mij en in ons gezin.

In mijn volwassen leven volgde ik opleidingen aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP) en deed jarenlang ervaring op in regressiewerk. De jaren ’90 vormden voor mij de belangrijkste pijlers waarop ik mijn beste kunnen in deze richting heb ontwikkeld. Het boeddhisme inspireerde en inspireert me in mijn dagelijkse leven. Ik ben moeder en grootmoeder.

Als je meer wilt weten, dan … is er een filmpje van 13 minuten.

Back To Top